Saint Patrick

Sagnet fortæller om Saint Patrick at han brugte en Shamrock (et trebladet hvidkløver som er et kendt irsk symbol) til at forklare Treenigheden, og at han forviste alle slanger fra Irland.

Den rigtige historie om Patrick er nu ikke den der går igen i myterne, men historien om hans arbejde og kald. Han var faktisk ansvarlig for indførelsen af kristendommen i Irland.

Patrick blev født i en romersk katolsk familie i England, formentlig i den første halvdel af det 5. århundrede. Som 16 årig blev han taget til fange af pirater, og han blev bragt til Irland og solgt som slave.
Den unge mand blev stærk i troen mens han arbejdede som hyrde, og da Patrick efter 6 år undslap sit fangenskab og vendte tilbage til England, bønfaldt irerne ham om at vende tilbage til Irland for at udbrede sin tro.

Patrick skrev om dette kald i værket "Confessio", en åndelig biografi, og det ene af de 2 værker som har overlevet til i dag.
Efter at have studeret i munkeklostre drog han tilbage til Irland som missionær.

Selv om alverdens ondskab gang på gang truede ham på livet kom han vidt omkring for at bekende sin tro, for at bede og velsigne, bygge skoler, kirker og klostre.
Det lykkedes ham næsten at få omvendt hele det irske folk.

Saint Patrick er Irland's skytshelgen, og man fejrer ham på Saint Patrick's Day den 17. marts.


luk vindue