Ole Bregenborg

Vocal

Instrument:
Guitar (Martin, Takamine 12 st.)

Jeg blev født i 1955 i København, og var nummer to i en børneflok på fire. Bor i dag i Gørding ved Esbjerg.

Min musikalske karriere startede da jeg som syvårig begyndte at spille fløjte i et FDF-orkester hvor min storebror, året forinden var begyndt at spille tromme.

Jeg fik hurtigt blod på tanden, og da jeg fyldte otte - fik jeg min første guitar og blev sendt til undervisning. For hvis jeg virkelig mente noget med det - skulle jeg også lære det rigtigt. Min storebror fik et trommesæt og blev samtidig sendt til trommespil og mine to mindre søskende har også været turen igennem. For at det ikke skal være løgn begyndte min far, som aldrig havde spillet, at gå til harmonikaspil på samme tidspunkt - dels fordi han havde lyst, og dels fordi han nu endelig havde en chance for at udfolde sig musikalsk. Det eneste musikalske ophav jeg ellers var i besiddelse af, var min mors deltagelse i et skole-mandolin-orkester på Stevnsgades Skole engang i fyrrene.

Jeg var den eneste i familien der blev ved med at spille, og jeg har gennem tiderne bl.a. haft lærere som Alex Sundstrøm, Poul Banks og Lisbeth Juul.

Jeg har altid spillet alene - og jeg tager stadig ud med de gamle Søren Kragh Jacobsen-sange, danske viser osv. Helt alvorligt blev det dog i bandsammenhæng i slutningen af 70'erne hvor jeg sammen med nogle venner dannede vores første rigtige orkester "Collage" (ikke det samme som Kims "Collage"!). Vi skrev selv alt materialet og var en del ude og spille.

Senere blev det til funk-orkestret, Gaia, som eksisterede i 10 år. Her spillede jeg keyboards og skrev det meste af vores materiale. Vi boede og spillede en del i Roskilde området, ligesom vi var repræsenteret på nogle af de store festivaller.

Først i 90'erne mødte jeg Bent. På det tidspunkt spillede jeg i en duo sammen med Poul Erik Mou, som nu er direktør i Portalen, og Bent og jeg dannede senere duoen "Kjærholt/Bregenborg".

 

Ole anno 1975.

 

Windsor Bio, Frederiksberg, 1979.

 

Midnight Blue, Ole og Simon Lundrup, 1990. (Silden på cyklen er senere blevet Fru Lundrup).

 

Bent (Kjærholt) og jeg i sommerhus i Rørvig, 1993.

 

Poul Erik Mou og jeg. Frederiksberg Visefestival i M.G. Petersens Familiehave, 1994.

top